Wasmachine stinkt? Probeer dit!

Wasmachine stinkt? Probeer dit!

Een wasmachine is voor veel mensen een essentieel product. Schone kleren voelen lekker fris en je voelt je zelfverzekerd als je kleding een lekkere geur heeft. Daarnaast is het simpelweg gewoon onwijs handig om een wasmachine in huis te hebben. Je hoeft zo niet meer alles met de hand te wassen. Dit is erg veel werk en kost veel tijd. Je kan beter je tijd aan andere dingen besteden, omdat je het wassen van kleren, handdoeken en beddengoed beter uit handen kan geven. Een wasmachine kan dit veel efficiënter dan jij. Het is voor veel huishoudens best een grote uitgave om een wasmachine aan te schaffen, maar het is de investering dubbel en dwars waard. Na een weekje ben je volledig gewend aan alle gemakken van een wasmachine en kan je niet meer zonder. Helaas bestaat er een kans dat een wasmachine op een gegeven moment gaat stinken, zeker als hem al langer in gebruik hebt. Veel mensen vinden dit een teken dat ze op zoek moeten naar een nieuwe wasmachine. Dit hoeft echter helemaal niet! Het is zonde om gelijk een smak geld uit te geven aan een nieuwe wasmachine. Als jij onderstaande tips opvolgt tegen een stinkende wasmachine, is jouw wasmachine weer good to go en kan jij weer zalig ruikende kleren dragen!

Een aantal tips tegen een stinkende wasmachine

Een stinkende wasmachine is een enorm vervelend probleem. Er zijn gelukkig een aantal dingen die je kan ondernemen om de stank tegen te gaan of het probleem zelfs helemaal te verhelpen. Als jij deze stappen uitvoert kan jij weer genieten van kleding die fris en fruitig ruikt!

Vloeibaar wasmiddel

De eerste tip gaat over het soort wasmiddel dat je moet gebruiken. Volgens diverse onderzoeken werkt vloeibaar wasmiddel beter dan waspoeder. Het vloeibare wasmiddel lost veel beter op dan het waspoeder en op deze manier blijven er minder zeepresten achter. De zeepresten gaan na verloop van tijd beschimmelen en zorgen na verloop van tijd een vrij penetrante geur. Wees slim en gebruik vloeibaar wasmiddel!

Dosering wasmiddel

Hoe moeilijk het ook is, houd je aan de aanbevolen dosering voor het wasmiddel. Meestal wordt dit op de verpakking van het wasmiddel in koeienletters aangegeven, het valt dus niet te missen. Gebruik dus nooit te veel of te weinig wasmiddel. Dit kan namelijk verkeerd aflopen en resulteren in een stinkende wasmachine.

Wasmachine na wasbeurt open laten staan

Een goede tip is om na iedere wasbeurt het doseerbakje waarin je het wasmiddel giet en de deur van de wasmachine open te laten staan. Op deze manier kan de wasmachine van binnen goed drogen en is de kans op stank veel kleiner.

Regelmatig schoonmaken van je wasmachine

Het is een nogal vervelend taakje, maar het is wel echt hard nodig. Maak je wasmachine eens in de zoveel tijd goed schoon. Let dan met name op het doseerbakje waarin je het wasmiddel giet en het rubber binnen in je wasmachine. Bij veel wasmachines kan je de lade volledig uit de wasmachine halen. Op deze manier kan je hem gelijk onder de kraan houden en makkelijk afspoelen.

Kies regelmatig voor het stoomprogramma

De meeste wasmachines hebben een specifiek programma die ervoor zorgt dat de hygiëne op-en-top blijft. Als je een trommelreinigingsprogramma met stoom laat draaien, zal je merken dat je wasmachine hier aanzienlijk van opknapt. Stoom is altijd erg heet en doodt veel bacteriën (deze bacteriën zorgen voor de stank).

Was eens in de zoveel tijd op hogere temperaturen

Als je graag wil dat je trommel mooi schoon blijft, is het een verstandig idee om eens in de zoveel tijd (denk aan 1 of 2 keer per maand) een wasje op 60 of 90 graden te draaien. Dit kan je bijvoorbeeld doen bij beddengoed. Veel bacteriën gaan dood bij deze hogere temperaturen.

Als het goed is, weet jij wat je nu precies moet doen als je last hebt van een stinkende wasmachine. Niemand zit hierop te wachten en je was wordt er niet heel veel schoner van als jouw wasmachine een vies luchtje over je kleren heen sprenkelt. Als je dus bovenstaande tips uitvoert, kan jij weer genieten van een stralend schone was! Dat is genieten met een grote g!

Leave a Reply

Your email address will not be published.