VirtuFit Elite Comfort loopband

VirtuFit Elite Comfort loopband

Een van mijn hobby’s is wandelen; ik geniet van een lang stuk lopen. Uiteraard het liefste met een zonnetje erbij, aangename temperatuur en een mooie omgeving. Helaas is deze utopie in Nederland niet altijd mogelijk. Om toch aan mijn dagelijkse beweging te komen wanneer het regent of wanneer ik niet zoveel tijd heb, maak ik sinds een aantal maanden gebruik van de gebruik van de VirtuFit Elite Comfort loopband. Een zeer luxe loopband, van alle gemakken en functies voorzien!

Het eerste wat in het oog springt is het grote LED/LCD scherm. Natuurlijk is dit scherm centraal op de loopband geplaatst, waardoor je tijdens je training altijd de gegevens op het scherm kan aflezen. Via het display heb je de keuze uit maar liefst 28 (!) trainingsprogramma’s. Super fijn, want je kunt je training dus helemaal naar je eigen schema, conditie en doelen aanpassen. Een handige toevoeging is het gebruik van Bluetooth, waardoor je de loopband kunt koppelen met fitness apps en/of stappentellers. Op deze manier krijg je perfect inzicht in je trainingen. Prettig, aangezien ik mijn stappenteller dag en nacht om heb en de resultaten volgt in de bijbehorende app.

Een van de belangrijkste toepassingen is natuurlijk de instelbare snelheid. Waar koop je anders een loopband voor? De Elite Comfort biedt de mogelijkheid om de snelheid aan te passen via het scherm, maar ook via de toetsen in de handgrepen. Dankzij het vermogen van 3 pk is de band instelbaar tot wel 20 km per uur. Daarvoor moet je echt hard doorlopen! Deze snelheid is als wandelaar niet aan mij besteed, maar voor de hardlopers onder ons vormt het absoluut een uitdaging. Je snel toenemende hartslag kun je vervolgens bijhouden via de hartslagsensoren. Wil je er nog een schepje bovenop doen? Kijk dan eens naar de instelbare hellingshoek. Je kunt een helling instellen tot maximaal 15%. Door te trainen met een helling vergroot je het calorieverbruik en train je bepaalde spieren (zoals je kuiten) extra.

De grootte en het ietwat lompe design van een loopband vormt voor veel mensen de drempel tot aanschaf. Begrijpelijk: wie wil er zo’n log apparaat in huis hebben? Gelukkig biedt ook hierin de Elite Comfort een oplossing. Deze fijne loopband is namelijk opvouwbaar! Ideaal dus voor mensen die bijvoorbeeld klein wonen (ik weet hoe jullie je voelen: ik ben er één van), maar toch hun conditie op peil willen houden.

Niet iedere sporter zal er evenveel waarde aan hechten, maar de Elite Comfort is voorzien van een USB aansluiting. Hiermee kun je tijdens het lopen je telefoon opladen. Ook heb je de mogelijkheid om via de AUX aansluiting muziek af te spelen, die je te horen krijgt via de ingebouwde speakers. Dit vind ik zelf wel een erg prettig extraatje, omdat een lekker muziekje mij altijd wel kan motiveren om nét dat stapje extra te zetten (zowel letterlijk als figuurlijk).

Kortom, ben je op zoek naar écht een luxe loopband die van alle gemakken is voorzien en wil je het gemak van een sportschool in huis halen? Dan is de Elite Comfort loopband jouw nieuwe sportmaatje! Je bent er vast net zo tevreden over als ik!

Leave a Reply

Your email address will not be published.