Urinegeur verwijderen, hoe doe je dat?

Urinegeur verwijderen, hoe doe je dat?

Huis en inrichting
Als je een fijn huisje hebt met een mooie inrichting qua meubels en toebehoren, dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Je wilt niet dat er iets beschadigt of dat er gesopt wordt op de vloeren en de meubels.

Echter is dit niet altijd te voorkomen. Als je kinderen hebt dan weet je dat een ongeluk altijd in een klein hoekje zit. Stel je kind zit met een beker drinken of een boterham met pindakaas op de bank, dan zal het niet de eerste keer zijn dat dit op het meubelstuk valt. En als je er dan maar snel bij bent, dan krijg je het misschien nog wel weer schoon zonder dat er een vlek achterblijft.

Dan is er nog een andere categorie die ervoor kan zorgen dat er dingen achterblijven op je vloeren en meubels die je daar niet wilt. Ik heb het nu over de huisdieren. Heb je een hond of een kat in huis, dan is het risico aanwezig op ongewenste vervuiling, vlekken en geur. Vooral als je huisdier nog erg jong is en niet goed zindelijk.

Als je (jonge) huisdier bijvoorbeeld een keer piest op je vloer of meubelstuk, dan is het zaak er ook weer snel bij te zijn. Je moet dan namelijk zorgen dat er geen vlek ontstaat en natuurlijk wil je de urinegeur verwijderen, het liefst zo snel mogelijk.

Daar zijn een aantal mogelijkheden voor. Hieronder geven we een paar tips.

Urinegeur verwijderaar HG

Er bestaat een middel van het bekende merk HG. HG heeft natuurlijk een breed assortiment schoonmaakartikelen, zo ook een echte urinegeur verwijderaar. Je moet dit middel dan echter wel zo snel bij de hand hebben. Niet iedereen heeft dit standaard in de kast staan. Wel is het zo dat praktisch elke supermarkt dit verkoopt.

Maar als je direct wilt handelen bij urine op vloer of meubelstuk, dan zijn er nog een aantal huis, tuin en keukenmethodes met middeltjes die menigeen in de kast heeft staan.

Urine verwijderen met water met azijn

Je kunt urinegeur bestrijden met azijn en water. Hierbij moet je de azijn aanlengen met water. Richtlijn hiervoor is dat het een mengsel moet worden dat voor een derde uit azijn bestaat en voor twee derde uit azijn.

Urine verwijderen met biotex met water

Een ander mixje dat gebruikt kan worden is een mengsel van Biotex met water. Door de kracht van de Biotex kun je ook voorkomen dat er een eventuele vlek achterblijft op de plek van de urine.

Groene zeep tegen urine

Groene zeep is ook iets dat werkt. Zorg er eerst voor dat je de urine zoveel mogelijk verwijderd. Behandel daarna de plek met groene zeep. Laat het even intrekken. Houd hier minimaal tien minuten voor aan. Daarna na bewerken met water en vervolgens laten drogen.

Citroensap en soda

Ook met citroensap en soda kun je het gevecht aangaan met de urine. Het citroensap zorgt ervoor dat de urinegeur wordt geneutraliseerd. Daarna kun je met de soda voorkomen dat er een vlek ontstaat.

Speciale anti-urine sprays

In de dierenwinkels zijn speciale sprays verkrijgbaar die de urinegeur van een huisdier kunnen doen verdwijnen. Tevens voorkomt de inhoud van deze sprays dat zich er een vlek kan vormen. Het is echter wel de vraag of je op het moment dat het nodig is deze spray in de kast hebt staan. Stel nou dat je binnenkort voer of andere benodigdheden voor je huisdier gaat halen in de dierenwinkel, kijk dan eens bij de sprays. Wellicht is het handig om er wat van in huis te hebben voor het moment dat je het direct nodig bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.