De voordelen van hometrainers, crosstrainers, roeitrainers & loopbanden

De voordelen van hometrainers, crosstrainers, roeitrainers & loopbanden

Consumenten worden geconfronteerd met veel verschillende uitrustingsopties om te proberen hun fitnessdoelen te behalen en soms kan het verwarrend zijn. Hier is dus een gebruiksvriendelijke naslaggids die u zal helpen bepalen welk type apparatuur het beste bij u past. Direct hieronder vindt u een samenvattende vergelijking van de trainingsopties voor crosstrainer vs. loopband vs. hometrainer vs. roeitrainers om de fysiologische voordelen van elk te laten zien. Deze informatie biedt een effectieve manier om te beslissen wat het beste is voor uw individuele behoeften en helpt u op weg naar fitness.

Loopbanden

 • Maximale kans om cardiovasculaire aandoeningen, gewichtsverlies en botdichtheid te verhogen.
 • Verbrand meer calorieën dan fietsen of crosstrainers
 • Bouw maximale botdichtheid van de onderste ledematen op
 • Pas de training aan met de functies Afnemen / Helling
 • Minimale impact

Crosstrainers

 • De voordelen van gewichtdragende training zonder de impact.
 • Workout met weinig impact die gemakkelijk is voor lichaam en gewrichten
 • Armhendels zorgen voor een volledige lichaamstraining
 • Lagere waargenomen mate van inspanning
 • Verbrand minder calorieën per uur dan een loopband

Hometrainers

 • Lage impact
 • Hoge performance.
 • Workout met weinig impact, het gemakkelijkst voor lichaam en gewrichten
 • Verkrijgbaar als staander en ligfiets, voor vrijwel elk prestatieniveau
 • Voordeligste apparaat
 • Laagste calorieverbranding per uur vergeleken met een loopband en crosstrainer

Roeitrainers

 • Roeien is een geweldige warming-up
 • Roeien voegt variatie toe aan uw training

Een goede warming-up is de sleutel tot een succesvolle training; het zou u hart, spieren, gewrichten en geest moeten voorbereiden op de moeilijkere inspanningen. Opwarmen op een roeitrainer helpt u om zich voor te bereiden op een veilige, efficiënte trainingsessie. Omdat roeien een sport met weinig impact is, betekent dit dat u een intensieve roeitraining kunt doen zonder uw lichaam al te zwaar zwaar te belasten.

Roeitrainers

Terwijl loopbanden hun glans verliezen en de spinlessen thuis oud worden, merken zowel cardio-junkies als sportliefhebbers dat ze op zoek zijn naar hun volgende nieuwe obsessie. Gelukkig hoeven ze niet ver te zoeken; indoor roeimachines gaan de uitdaging aan. Door een roeitrainer toe te voegen aan uw homegym (of garage of woonkamer), heeft u een solide en (soms) compact apparaat dat u niet enkel een nieuwe plek biedt om te zweten. Roeien binnenshuis kan een fantastische oefening voor het hele lichaam zijn, die meer biedt dan andere cardio-apparaten en er zijn meer voordelen van roeien dan alleen het verhogen van uw hartslag. Indoor roeien is een uitstekende optie met weinig impact voor het verbeteren van de cardiovasculaire conditie en het uithoudingsvermogen van de spieren. Omdat het een sport met weinig impact is, vermindert roeien het risico op schade aan gewichtdragende gewrichten, zoals heupen, enkels en knieën, die de neiging hebben om kwetsbaar te zijn voor blessures en pijn bij het beoefenen van high-impact sporten. Roeien is een levensvatbare training voor alle niveaus, leeftijden, maten en fitnessniveaus. Aangezien roeien verbeteringen in zowel uw spierkracht als cardiovasculaire kracht bevordert, krijgt u in feite twee voordelen voor de prijs van één. Hier zijn vier geweldige voordelen die u kunt krijgen door roeitraining aan uw routine toe te voegen.

Loopbanden:

Deze populaire vorm van gewichtdragende oefening biedt u de beste mogelijkheid om botdichtheid in de onderste ledematen op te bouwen en de algehele spiertonus aanzienlijk te verbeteren. Onovertroffen voor een cardiovasculaire en vetverbrandende training, kan de loopband u helpen om 50 tot 250 extra calorieën per uur te verbranden in vergelijking met een hometrainer of een elliptische machine. Terwijl hardlopen en lopen over het algemeen meer impact hebben op uw botten en gewrichten dan hometrainers of elliptische machines, zijn de meeste high-end loopbanden gemaakt met oppervlakken die helpen om schokken en bonzen te absorberen. Dit biedt een groot voordeel ten opzichte van buitentrainingen op asfalt of beton. De meeste loopbanden bevatten ook elektronische functies en instellingen waarmee u uw trainingen kunt aanpassen aan uw specifieke fitnessbehoeften. Bijna alle modellen zijn voorzien van snelheids- en hellingsinstellingen en kunnen worden geprogrammeerd voor individuele doelen voor calorieverbranding, snelheid en kilometerstand. Naast alle voordelen van wandelen of hardlopen in de buitenlucht (zonder gedoe met obstakels of de omgeving) in het comfort van uw eigen huis, heeft de loopband bewezen de duidelijke trainingskeuze te zijn voor het behalen van maximale fitnessresultaten in de kortst mogelijke tijd.

Crosstrainers:

Gedeeltelijk loopband, gedeeltelijk trapmaster en bootst de pedaalbeweging van een hometrainer na, de elliptische trainer biedt een unieke combinatie van fitnessvoordelen, zonder de impact op knieën, rug, heupen of gewrichten. Met deze gewichtdragende oefening kunt u calorieën efficiënter verbranden dan niet-belastende trainingen, en wordt de botdichtheid effectief opgebouwd. Armhendels zijn meer dan alleen een oefening voor het onderlichaam, ze combineren met beenbewegingen een totale lichaamstraining. Bovendien helpt de elliptische trainer om een ​​lagere “waargenomen inspanning” te creëren – u doet meer werk en verbrandt meer calorieën terwijl u het gevoel heeft dat u minder inspanning levert. Deze machine in crosstrainingstijl kan ook worden geprogrammeerd via elektronische instellingen om uw specifieke doelen van calorieverbranding, snelheid en afstand te bereiken. Een ander uniek voordeel is dat de elliptische trainer naast voorwaarts ook achterwaarts kan worden “getrapt” om effectief alle beenspieren te trainen. De elliptische trainer is populair gebleken bij diegenen die op zoek zijn naar de voordelen van een lichaamsdragende training, zonder de stress en bonzen.

Hometrainers:

Hoewel ze al jaren bestaan, zijn hometrainers teruggekeerd naar de voorhoede van de trainingsscene. Dit is grotendeels te danken aan technologische vooruitgang, verbeterde ontwerpen en de immens populaire “spinning” -programma’s waarmee deelnemers buiten fietsen kunnen simuleren in het comfort van hun eigen huis of in een klaslokaal. In tegenstelling tot andere vormen van “gewichtdragende” oefeningen (zoals hardlopen of wandelen), bieden hometrainers deelnemers de mogelijkheid hun hartslag te verhogen zonder aanzienlijke belasting van knieën, enkels, voeten of heupen. Bovendien kunt u met ingebouwde weerstandsfuncties uw training afstemmen op uw specifieke doelen, door heuvels, vlakke grond en glooiend terrein te simuleren. Veel modellen bieden zelfs elektronische functies, waarmee u de fiets kunt programmeren voor een specifiek doel of training. Dit is erg handig om effectieve, meetbare resultaten te behalen. Stationaire fietsen zijn over het algemeen verkrijgbaar in liggende of staande uitvoering en zijn ontworpen voor praktisch elk prestatieniveau en lichaamsontwerp, of u nu een ervaren fietser bent die zich toelegt op het verbeteren van uw peddelslag of een weekendstrijder die gewoon op zoek is naar een typische zweet sessie. De innovatieve en bekroonde producten die hierboven zijn besproken behoren tot de beste in de fitnessbranche en stellen gebruikers in staat er beter uit te zien, zich beter te voelen en beter te presteren op diverse gebieden. Het mooiste van alles, zeker in de huidige tijd, is dat u alle trainingen in uw eigen tempo in uw eigen huis kunt uitvoeren. Omstandigheden zoals het weer zullen geen enkele rol spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.